Supervisie hoe werk dat?

Dat vertel ik je graag op deze pagina.



 

Supervisie in een notendop


Jouw supervisie traject bestaat uit 10 tot 15 bijeenkomsten. 

Een supervisietraject duurt ongeveer een half jaar. 

Elke bijeenkomst duurt minimaal 1 uur (zie verschillende soorten supervisie bijeenkomsten).

We werken samen aan mijn keukentafel, online of wandelend. Zo zorg ik voor een veilige, ontspannen sfeer.

Je kunt alleen , met zijn tweeën of drieën komen voor een supervisie traject.

Je kunt kiezen voor bekende of onbekende mensen. Jij bepaalt!

Je schrijft een reflectieverslag van jouw supervisie traject.

Na afloop van jouw supervisie traject ontvang je een verklaring met daarin het aantal verzamelde reflectiepunten voor jouw SKJ-registratie.



Met supervisie word jij beter in je vak!

Ervaringen uit stage of werk en reflectie spelen een grote rol in supervisie. Door te reflecteren zet jij een verandering bij jou in gang. Je doet mooie inzichten op over jezelf en over hoe jij in het leven staat. We bespreken en analyseren samen jouw ervaringen en werkinbreng. Dit zorgt ervoor dat jij voelt dat je gehandeld hebt vanuit een automatisme; vanuit een patroon. Ieder mens ontwikkelt patronen en het is moeilijk om daar zomaar uit te stappen. Reflectie helpt daarbij, maar reflecteren moet je leren. Hier heb je een aantal bijeenkomsten voor nodig. Om ‘een paar kwartjes te laten vallen’ en daarna zelf de verkregen inzichten in de praktijk te kunnen toepassen. 


 

Waarom zou je je zelf beter willen leren kennen in supervisie?

Je komt op een punt in je werk en merkt dat je in een vicieuze cirkel blijft ronddraaien. Je komt steeds dezelfde moeilijkheden tegen. Met supervisie ontdek je jouw vaardigheden en kwaliteiten en leer je van een afstand te kijken naar je werk. Hierdoor trek je je alles niet meer zo persoonlijk aan. Doordat je inzicht hebt gekregen in jouw patronen en valkuilen kunnen die naar de achtergrond verdwijnen. Ze zijn niet weg, maar wel kleiner en zachter geworden. De volgende keer herken je ze en weet je wat je kunt doen of hoe je kunt handelen. 

 

 

Samen aan de keukentafel

Ik werk het liefst in een veilige sfeer. Je bent daarom van harte welkom bij mij aan de keukentafel. Onder het genot van een kopje thee of koffie met iets lekkers is er volledige aandacht voor jou. Supervisie is jouw reis en een positief moment voor jezelf! 


 

Hoe ik werk …

Zoals je op de foto hieronder ziet, werk ik graag met materialen. Ik heb ervaring dat visualisatie helpt om je beter te focussen en te voelen waar jouw vraag en antwoorden liggen. Ik werk daarom graag met grondankers, coachspellen en kaarten. Die helpen jou om inzichten te krijgen en te kunnen reflecteren. Waar hoop jij op? Wat wil jij? 

 

 

Opstellingen

Naast het gebruik van kaarten doe ik ook opstellingen met Playmobil. Door jouw casus op te stellen, krijgen we een helder beeld van wat er is gebeurd. Jij kunt hierdoor zien en voelen hoe het voor jou en de ander werkt om een andere beweging te maken. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker wordt om de verandering in de praktijk uit te proberen. Systemisch werken helpt jou bovendien om inzicht te krijgen in jouw familiesystemen. Het helpt je om jouw gedrag in het nu te begrijpen en om te buigen naar gedrag dat nu beter past. 


 

Verder werk ik nog met …

 -        De ego posities van Transactionele Analyse geeft je inzicht in jezelf en je kind ervaringen.

-         De driehoeken, drama driehoek en de winnaarsdriehoek.

-         De Roos van Leary helpt om in jouw communicatie andere bewegingen te maken, zodat je niet meer opziet tegen communicatie die vastloopt.

-         Tot slot maak ik ook wel eens gebruik van creatieve werkvormen, zoals tekenen. Dit helpt je om contact te maken met je gevoel en uit je hoofd te komen. 




Verschillende soorten supervisie bijeenkomsten

 

Supervisie & Zo biedt verschillende bijeenkomsten aan. Nadat we jouw vraag helder hebben geformuleerd, kies jij welk type bijeenkomst het beste past bij jouw vraag.

-         Wil je alleen een supervisie traject doen? Dan duurt de bijeenkomst 1 uur.

-         Kom je met zijn tweeën (Triade)? Dan duurt een bijeenkomst 1½ uur.

-         Met drie personen (groep) duurt een bijeenkomst 2½ uur. 



Je kunt ook kiezen voor een online supervisie traject

 

Woon je bijvoorbeeld ver weg of heb je weinig tijd? Ook dan kun je bij Supervisie & Zo een supervisie traject volgen. We gaan dan via Teams of een andere, voor jou passende, vorm samen aan de slag. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Ik vertel je er graag meer over!


 

Verzamel reflectiepunten voor jouw SKJ-registratie

 

Werk je in de jeugdzorg? Dan ben je voor je SKJ-registratie verplicht om 50 reflectiepunten te verzamelen. Dat kun je via een supervisie traject doen. In andere beroepsgroepen uit de gezondheidszorg is dat geen vanzelfsprekendheid. Waarom dan toch doen?

 


 Daarom supervisie!

 

-         Je wilt beter worden in jouw vak.

-         Jouw werk vraagt om verandering/verbetering en groei in je ontwikkeling.

-         Je wilt je professionaliteit ontwikkelen.

-        Je werkt met mensen en dat vereist zorgvuldigheid.

-         Met een supervisie traject verzamel je punten voor je SKJ-registratie.

-         Aan het eind van jouw traject ontvang je een supervisie verklaring.

-        Werken aan je professionele identiteit draagt bij aan veerkracht, excellentie, zelfsturing              en wijsheid 

 




"Schrijven opent een luikje"

Gedachten die zomaar voorbij komen dwarrelen, orden je zo fijn op papier. Door te schrijven verwerk je onbewust van alles.

 En voor dat je het weet, zit je op een heel nieuw spoor. (bron; Flow vakantieboek)